Presentatie

WAARDE

CREËREN

Ik heb invulling gegeven aan de commerciële koers door duurzame waarde te creëren voor zowel de klant, de organisatie en de maatschappij. Dit heb ik gedaan op basis van analyseren van data en onderzoek, gericht op het meten van het daadwerkelijke gedrag van de klant. Hiermee heb ik de analyse weten te vertalen naar een aanpak.

WAARDE CREËREN

Na het onderzoek te hebben afgerond heb ik samen met Melissa (stagebegeleider/ hoofdmarketing) en Joelle (content creator) een brainstormsessie gehouden. We hebben twee uur de tijd genomen om alle nieuwe inzichten te bespreken en verder te onderbouwen. Hierbij gaf ik een korte presentatie over wat er uit het onderzoek en de interviews was gebleken en wat belangrijke aandachtspunten volgens mij waren. Melissa en Joelle stelde mij kritische vragen om nog dieper tot de kern van mijn bevindingen te komen.

 

Op basis hiervan zijn wij om de beurt vernieuwende creatieve marketing uitingen gaan bedenken. Ik kwam met het idee om een welkomstpakket te maken met daarin een welkomstboekje of gids voor de desbetreffende stad te maken, een typisch Hollands geschenk zoals stroopwafels en een spel wat de bewoners samen zouden kunnen spelen om elkaar beter te leren kennen. Dit idee sloot aan op de aandachtspunten: ondernemerschap, zich welkom laten voelen en eenzaamheid. (Bijlage 1, 2, 3 & 4 Welkomstpakket)

 

Uit mijn onderzoek is gebleken dat het heel belangrijk is om een community te vormen voor deze doelgroep waarin zij zich begrepen, gehoord en gesteund voelen. De doelgroep is ver van huis en kan zich hierdoor eenzaam gaan voelen en zijn/ haar thuisland daardoor gaan missen. Dit lijdt tot huurders die onverwachts vervroegd weggaan, waardoor er leegstand ontstaat in de appartementen en leegstand is de allerduurste kostenpost voor de organisatie. Om dit te voorkomen kan het oprichten van een community met gelijkgestemden veel steun bieden en ervoor zorgen dat de doelgroep zich meer/ sneller thuis gaat voelen.

 

Daarom kwam ik op het idee om naast een welkomstpakket ook een community te creëren. Zo zou er een groepsapp of Facebookgroep opgericht kunnen worden, kan er een community manager aangewezen worden die de huurders begeleid en verbind en kunnen er in de nabije toekomst events worden georganiseerd voor en met de huurders van BRIXX Co-Living.

 

Een groot obstakel voor de doelgroep is de onzekerheid die zij hebben bij het huren van een woning vanuit een ver land. Ze kunnen de woning niet bezichtigen, weten niet goed in welke buurt zij het beste kunnen verblijven en welke organisaties wel of niet te vertrouwen zijn. Om dit obstakel weg te halen kwam ik op het idee om videobezichtigingen te maken, waarbij de doelgroep de woning in werkelijke staat krijgt te zien en een indruk krijgt van de host van de woningen. Hiermee wordt de doelgroep ook getriggerd om BRIXX Co-Living te vertrouwen en bij deze organisatie te huren in plaats van bij de concurrent die hier nog niet in voorziet.

(Bijlage 5 & 6 Videobezichtigingen)

 

Mijn ideeën werden goed ontvangen en ik kreeg veel nuttige feedback. Ik heb met mijn inzichten vanuit het onderzoek de marketinguitingen kunnen sturen in goed doordachte ideeën die niet alleen van waarde zijn voor de doelgroep, maar ook op lange termijn voor de organisatie. Benieuwd naar hoe ik de uitwerking van deze ideeën heb gerealiseerd? (Zie Realiseren)

 

 

BEWIJSLAST

Vindt hier alle bewijslast van de LLO waarde creëren.

COCO ISABELLE BRONSGEEST | 0964659 CMS3B | HOGESCHOOL ROTTERDAM